Somat Logo

Šokolaadiruudu-toorjuustutort

Koostisosad
Portsjonite arv: 12

  • 120 g poolmagusat šokolaadi
  • 120 g võid
  • 5 muna (jagatud)
  • 60 ml piima
  • 350 g suhkrut (jagatud)
  • 100 g esimese sordi jahu
  • 1⁄4 tl soola
  • 500 g toorjuustu
  • 125 g hapukoort
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • jahu peale riputamiseks
  • värskeid vaarikaid serveerimiseks
  • 100 ml vahukoort (soovi korral)
  • 1 spl tuhksuhkrut (soovi korral)

Töövahendid: pliit, väike kastrul, lauamikser või käsimikser vahustajatega, lahtikäiv vorm, spaatel, suur kauss, vispel, nuga

Eelkuumutage ahi 180 °C / 350 °F-ni. Väikses kastrulis sulatage või ja šokolaad keskmisel kuni madalal kuumusel. Pange kõrvale. Lööge lauamikseris vahule osad munad, piim ning osa suhkrust. Lisage sulanud või ja šokolaadi segu ning kloppige, kuni see on korralikult segunenud. Lisage jahu ja soola ja kloppige, kuni segu on ühtlane.

Määrige vajadusel lahtikäivat vormi väikse koguse võiga ja riputage peale jahu. Lisage šokolaadiruudutaigen ja siluge pinda. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 180 °C / 350 °F juures ligikaudu 25 min.

Vahepeal lisage toorjuust, ülejäänud suhkur, ülejäänud munad, hapukoor ja vanilliekstrakt suurde kaussi. Vispeldage, kuni segu on ühtlane.

Eemaldage lahtikäiv vorm ahjust ja vähendage temperatuuri 160 °C / 320 °F. Täitke vorm toorjuustuseguga ja siluge pinda. Pange tagasi ahju ja küpsetage ligikaudu 50–55 min, kuni täidis on tahenenud.

Eemaldage kook ahjust. Laske natuke jahtuda, enne kui tõmbate väikse, terava noaga ümber küpsetusnõu siseserva. Avage küpsetusnõu ja eemaldage küljed. Pärast seda, kui kook on jahtunud, tõstke see ümber külmikusse ja jahutage vähemalt 4 h või ideaalsel juhul üleöö.

Lööge koor ja tuhksuhkur vahule, kuni segu muutub paksuks. Laotage koogi peale õhuke kiht vahukoort ja serveerige värsketest vaarikatest garneeringuga.

Kardate mustust? Ärge kartke!

Pärast seda, kui olete lõpetanud oma momendi #enjoytogether, ei ole vaja määrdunud nõude üle muretseda.
Somat eemaldab ka kõige tõrksama mustuse nagu rasva ja põhjakõrbenud toidu, nii et nõud saavad uuesti hõlpsalt ja laitmatult puhtaks.