Skip to Content

PARMESANIGA BAKLAŽAAN

Koostisosad
Portsjonid: 8

  • 3 baklažaani
  • 1 sibul (valge)
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl rosmariini
  • 6 spl basiilikut
  • 2 tl punet (kuivatatud)
  • 2 tl tüümiani (kuivatatud)
  • 1 spl tomatipastat
  • 750 g konserveeritud tomateid (kuubikutena)
  • 500 g mozzarellat
  • 100 g parmesani (riivitud)
  • oliiviõli

Töövahendid: lõikelaud, nuga, suur kastrul, praepann, küpsetusplaat, pliit

Tükeldage sibul peeneks ja hakkige küüslauk. Hakkige basiilik ja rosmariin jämedalt. Mõõtke välja vajalik kogus punet ja tüümiani. Viilutage baklažaan pikuti.

Kuumutage suures kastrulis veidi oliiviõli ning pruunistatud sibulat ja küüslauku keskmisel kuumusel umbes 5 - 7 minutit, kuni see on poolläbipaistev. Lisage tomatipasta ja keetke veel 1–2 minutit.

Lisage tomatid kastrulisse ja laske keema.

Lisage tomatikastmesse soola, pipart, pune, tüümiani ja rosmariini. Lasta keeda u. 10–15 minutit.

Kuumutage praepannil keskmisel kuumusel veidi oliiviõli. Pruunistage baklažaani u. 2 - 3 minutit kummaltki poolt. Pange kõrvale.

Lõigake mozzarella umbes nii õhukesteks viiludeks kui baklažaan.

Asetage küpsetusnõusse kaks kihti baklažaani, mozzarella ja tomatikastme kihti.

Kuumutage ahi temperatuurini 180 ° C (350 ° F). Katke roog basiiliku ja parmesaniga. Tõstke ahju ja küpsetage u. 20-25 minutit, kuni see on kuldpruun. Kaunistage värskete basiilikulehtedega ja nautige soojalt!

KARDATE MUSTUST? ÄRGE KARTKE!

Pärast seda, kui olete lõpetanud oma momendi #enjoytogether, ei ole vaja määrdunud nõude üle muretseda.
Somat eemaldab ka kõige tõrksama mustuse nagu rasva ja põhjakõrbenud toidu, nii et nõud saavad uuesti hõlpsalt ja laitmatult puhtaks.

Avastage rohkem

  • Ei mingeid vabandusi! Koos hea toidu nautimiseks on alati hea põhjus. Leidke see endale siit!

  • Kes ütles, et nõude pesemine peab olema igav? Meie nippide ja mängudega on see kindlasti lõbus! (Ja meie võimsate toodete abiga on nõude pesemine imelihtne!) Proovige kohe!